vrijdag 8 juni 2012

EK nail art rood-wit-blauw met losse glitter


Hallo, vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik deze EK nail art heb gemaakt met losse glitters.
Wat heb je nodig?

- Base coat
- Rode, witte en blauwe losse glitter
- Topcoat
- Plakband


Stap 1:
Plak een stukje plakband op je nagels om te zorgen dat de glitters een mooie rechte lijn krijgen. Zorg dat je 1/3 van je nagel open laat.

Stap 2:
Doe een (goede) base coat op het randje open nagel. Meteen daarna strooi je wat losse glitters er overheen (niet teveel) en verdeel je het een beetje met je vingers. Als je het makkelijk vind kan je ook de glitters op een blaadje gooien en je vinger daar in 'dippen'. 

Stap 3:


Als de base coat goed is opgedroogt, haal je het plakband er voorzichtig af. Als het eraf is druk je zachtjes het blauwe een klein beetje naar beneden. 

Stap 4:
Plak nu de 1/3 van de bovenkant van je nagel af. Het blauwe moet je ABSOLUUT NIET afplakken want dan laten de glitters los. 

Stap 5:
Doe nu de basecoat op het open stuk nagel, zorg dat je het tegen het blauwe aan zit maar het niet raakt. Anders komen de witte glitters ook op het blauwe gedeelte terecht. Doe nu net als net de witte glitters eroverheen strooien, of je vinger erin dippen. 

Stap 6:
Als alles weer goed droog is haal je het plakband eraf. Ook nu druk je weer zachtjes op de witte glitters zodat het allemaal goed tegen je nagel aangedrukt zit. 

Stap 7:
Doe nu de base coat op het laatste open gedeelte van je nagel. Zorg ook nu weer dat het tegen het witte aan zit maar er niet op. Strooi wat rode glitter over je nagel of dip het erin. 

Stap 8:

Doe nu een aantal (goede) topcoats eroverheen. Het beste is 2 of 3 laagjes, zodat de losse glitters goed blijven zitten. Omdat de glitters zonder topcoat nog een beetje loszitten kan het zijn dat er rode of blauwe glitters op het wit komen maar dat is opzich niet zo heel erg, dat is bij mij ook gebeurt. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter!! Voor vragen kan je ook mailen, kijk dan even bij het kopje vragen, opmerkingen.